Συχνές Ερωτήσεις

Το θέλω να ξέρω είναι μία ιστοσελίδα ερωτήσεων και απαντήσεων που απευθύνεται σε απλούς πολίτες, προγραμματιστές, ερευνητές, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Στόχος της είναι η προώθηση και απόκτηση της γνώσης μέσω των ανοιχτών δεδομένων στην Ελλάδα. Γνώση που αφορά τη διαφάνεια, την καλύτερη διακυβέρνηση, τον πολιτισμό και την καινοτομία. Με τη βοήθειά σας μπορούμε να δουλέψουμε και να αποκτήσουμε νέα πακέτα δεδομένων του δημόσιου τομέα που αφορούν όλους μας!

Το "Θέλω να ξέρω" συγκεντρώνει όλες τις ελληνικές εφαρμογές που κάνουν χρήση ανοιχτών δεδομένων. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω της επίσημης φόρμας επικοινωνίας και επιλέγοντας στην κατηγορία "εφαρμογές" να μας στείλεις τη δική σου με όσες περισσότερες πληροφορίες γι'αυτήν μπορείς.
Όσες περισσότερες ψήφους μαζεύει μία από τις ερωτήσεις, τόσο πιο εύκολο γίνεται για εμάς να προωθήσουμε το αίτημα ώστε να ανοίξουν τα συγκεκριμένα ανοιχτά δεδομένα. Ψηφίστε τα ανοιχτά δεδομένα που θα θέλατε να υπάρχουν στη διάθεσή σας και κοινοποιήστε τα στα κοινωνικά δίκτυα ώστε να τα ψηφίσουν ακόμη περισσότεροι.
Τα ανοιχτά δεδομένα κατηγοριοποιούνται με βάση το σχήμα των 5 αστέρων που πρότεινε ο Tim Berners-Lee, εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού και των Συνδεδεμένων Δεδομένων. Αφού κάποιος χρήστης καταθέσει την πρόταση για τα ανοιχτά δεδομένα που θα ήθελε, ένας από τους διαχειριστές του "Θέλω να ξέρω" θα προσθέσει τα αστέρια το συντομότερο δυνατόν.
Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με το λογαριασμό ενός χρήστη, θα πρέπει να επικοινωνήσει μέσω της επίσημης φόρμας επιλέγοντας την κατηγορία "τεχνικό πρόβλημα" και ο διαχειριστής θα απαντήσει ώστε να βοηθήσει με την επίλυσή του.
Όπως κάθε ιστοσελίδα, έτσι και το "Θέλω να ξέρω" έχει τους δικούς του όρους χρήστης. Οποιαδήποτε παρατυπία πέσει στην αντίληψή σας, μπορείτε να την αναφέρετε στους διαχειριστές της σελίδας μέσω της επίσημης φόρμας επικοινωνάς